March 23, 2009

Ten Rengine Göre Makyaj

Acık tenler

Eger siz de Nicole Kidman gibi cok acık tenliyseniz pastel pembeler ve bej tonlari sizin icin ideal.. Buz tonlarından ve turuncumsu kırmızılardan ise uzak durmaniz gerek cunku buzlu tonlar sizi cok soluk gosterir, turuncularla ise palyaco gorunumu yakalama olasiliginiz yuksektir.




Acık-Bugday Tenler

Eger cildiniz acıktan bugdaya bir tondaysa, yani Jennisfer Aniston'ın da oldugu gibi, fondoten ve pudrada daha cok notr tonlari tercih etmelisiniz, cunku bu tonlar sizi oldukca saglikli gosterecektir. Yanaklar icin ucuk ve tatli pembe tonlari, gozler icin yine acik notr tonlar ve dudaklariniz icin de pembe ve notr tonlari kullanabilirsiniz.


Bugday-Esmer Tenler

Eger Jennifer Lopez gibi bugday-esmer tonlarinda bir cilde sahipseniz, kendinizi kesinlikle cok sansli sayabilirsiniz. Makyaj artistlerine gore bu tonda ciltlere her tur renk cok kolayca uygulanılabilir, en iddiali renklerden en soluk pastel tonlara kadar cok genis bir renk yelpazesine sahipsiniz. Eger dogal bir makyaj isterseniz ise yapmanız gereken karamel ve kahverengi tonlarini tercih etmek.


Esmer Tenler

Jennifer Hudson misali siyahi bir tene sahipseniz, yapmaniz gereken dudaklarınıza ve gozlerinize derinlik katmaktir. Bunu saglamak icin de yogun bakır ve bronz tonlarini, koyu morlarla kullanabilirsiniz. Fondoten konusunda ise oldukca dikkatli davranmalisiniz cunku ten rengi koyulastikca, ona uygun fondoten tonu bulmak da zorlasir. Acık renkler kullanmaktan kacının.




source: Instyle

LizzY

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails