April 23, 2009

Bugün 23 Nisan, Hep Neseyle Doluyor İnsan =)

Bugun Atamızdan bir armagan
Yoksa tutsak olurdun sen inan
Bugun 23 Nisan
Hep neseyle doluyor insan..

Eskiden nasil da beklerdim 23 Nisan gelsin, okullar tatil olsun, babam beni toren alanına gotursun ve de ceplerimi sekerle doldursun diye.. Bizim ailede gelenekti, 23 Nisan bizim bayramımız oldugu icin o gun her istedigimiz yapılırdı kardesimle.. Biz de bu sansimizi sonuna kadar kullanirdik yaa neyse =)
Artik hersey cok mu sonuk ne? Cocuklarimiz cok mu amacsiz, cok mu vurdumduymaz? Yoksa onlara aktaramadık mı bugunun ne kadar da onemli bir gun oldugunu, bugunun ulusal egemenligimizi kazandıgımız, kor talihimizi yendigimiz gun oldugunu? Suc bizlerde mi yoksa insanoglunun dogasinda mi var unutmak?
Büyük Önder Atatürk bundan daha ala bir miras bırakamazdi sanırım o gunun kucukleri, bugunun buyuklerine.. Boyle bir hediye hangi dunya lideri tarafından, hangi ulusun cocuklarina layık gorulmus daha once? Bence bugunun kıymetini bilmeli, ona gore hareket etmeliyiz bu ozel gunde.. Atamızı daha bir ozlemle anmalıyız, ama daha da onemlisi onun fikirlerini anlamak icin daha ustun caba gostermeliyiz bence.. Onun mirasina sahip cıkmaliyiz, yılmadan, usanmadan, herseye ragmen korkmadan..
Her ne olursa olsun, ben eskiden oldugu gibi, cocuklugumdaki gibi sen bir sekilde kutlayacagim 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramımı:) Gidip yine tempo tutucagım resmi gecit toreninde, yine sekerle doldurucam ceplerimi, marslara eslik edecegim coskuyla.. Belki bir de ucan balon alırım kendime =)
Arkadaslar Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramımız kutlu olsun, daha nicelerini, bundan daha iyi kosullarda karsilamak dilegiyle..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails